Az állatvédelemhez Te is kellesz! 

Az örökbefogadás menete

Telephellyel nem rendelkező alapítványként csak ideiglenes befogadókkal dolgozunk. Ha jelentkezel hozzánk, fontos megadnod melyik kiskutyára jelentkezel, hogy tudjunk segíteni (persze, ha még nincs elképzelésed örömmel ajánlunk is kutyusokat).

1.

  1. Akár ideiglenes befogadónak jelentkezel, akár örök gazdinak, ÍRJ BEMUTATKOZÓT! Olyan dolgok érdekelnek bennünket, amik a kutya jövőjét illetik nálatok (ki lenne a családja, van-e másik kutya vagy cica, mennyit tudsz vele aktívan foglalkozni egy nap, van-e már kutyás/cicás tapasztalat, stb.). Ezeket Messenger üzenetben várjuk a Facebook oldalunkon keresztül.

2.

  1. Amennyiben mindent megbeszéltünk és minden rendben van, SZERVEZÜNK EGY TALÁLKOZÓT az ideiglenes befogadóhoz. Amennyiben első körben ideiglenesnek jelentkezel, akkor szervezzük a fuvart.

3.

  1. Kérjük, ha nem küldtünk előzőleg szerződés mintát, jelezd, hogy elküldhessük!

4.

  1. Ha teljes a szerelem, akkor megbeszélés kérdése, de akár azonnali elvitelre is van lehetőséged, a szerződés megkötését követően. Amennyiben idiből leszel gazdi, 2-3 hét alatt lesz lehetőséged döntést hozni, addig a kutyus nem gazdikereső. Onnantól megyünk szerződést írni, ahonnantól a kutyusba chip került.

5.

  1. Kapcsolattartással a kutyus élete végéig segítünk Titeket legyen szó viselkedésbeli gondokról, vagy egyébről, igyekszünk széppé tenni, megkönnyíteni a kutyusok és a családjaik életét!

IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL, KAPCSOLATTARTÁSSAL ADUNK ÖRÖKBE, CSAK KINTI KUTYUSNAK NEM!

 Nem vagyunk a kinti kutyatartás ellen, attól még, hogy nem értünk vele egyet, számos gyepteleppel állunk kapcsolatban, ahonnan ezer örömmel segítünk kihozni olyan kutyust, aki hozzá van szokva a kinti léthez.

Gondold át!

– Gondold át alaposan, elvégre egy kisállat 10-15 év felelősség!  Ideiglenes befogadással kezdeni kicsit felelősebb, ha határozatlan vagy.

Személyesen jelentkezz!

– Más nevében ne keress kisállatot, mindig csak azzal szeretnénk beszélni, aki tervezi a kutyát vagy cicát, barát/ barátnő/ anyuka/ apuka/ testvér nem játszik.

Ideiglenes befogadó

– Ha a kisállat valami miatt nem maradhat, nincs lehetőségünk egyből visszavenni, ezért vagy gazdásodásig, vagy másik ideiglenes befogadó felbukkanásáig muszáj gondoskodnod róla!

Költségek

– Örökbefogadási díjunk nincs, saját fizetésünkből és támogatásokból tartjuk fenn az alapítvány működését, de az oltások, chip, ivartalanítás (amennyiben az állat már ivartalan), felnőtt kutyák esetében a szívféreg teszt, cicák esetében meg a FeLV/FIV teszt árát visszakérjük. Azonban, ha baleset, vagy betegség történik, azt az alapítvány rendezi, ez örökbefogadás előtt semmilyen esetben nem a gazdit terheli – így minden kisállat egyforma eséllyel indul! (Támogatni itt tudtok minket: Fogd A Mancsom Alapítvány, Erste Bank, 11600006-00000000-97875585)

Össze-szoktatás

– Ha másik állat mellé fogadsz örökbe, az összeszoktatás nem néhány nap, hanem inkább néhány hónap, minden segítséget megadunk hozzá, de helyetted nem tudjuk ezt megoldani.

Kutyák kezelése

– Kész kutya nincsen! Minden esetben – akár kölyökről, akár felnőtt kutyáról beszélünk – egy kutyával foglalkozni kell és a legmegfelelőbb módon kezelni.

Plusz költségek

– Egy kisállat sok költséget rejt: egy oltási program (pesti árakkal számolva) 40-50 ezer forint. Egy giardia, amit akárhol összeszedhet, alsóhangon 30 ezer forint, egy parvo, amire még az oltás sem garancia 120-130 ezer forint. Bármi történhet, akárcsak a gyerekek esetében, tehát mindenképpen úgy vágj bele, hogy számolsz ezzel a költségekkel. Ezen felül táp, fekhely, játékok, póráz, kutyasuli, stb. is mind-mind extra költség.

Nem számít honnan jössz!

– Budapesten adunk örökbe, de nem csak Budapestre! Mentvényeink Nógrád, Borsod, illetve Szabolcs megyéből érkeznek, de nem teszünk különbséget, bárhonnan is érkezik, mindent megteszünk Érte!

Nem szállítunk

– Fuvarban nincs módunk segíteni, meg kell tudnod oldani, hogy Budapestig, vagy Budapesten belül elgyere a kisállatért, CSAK SZEMÉLYESEN ADUNK ÖRÖKBE, VAGY IDEIGLENESEKHEZ SZERZŐDÉSSEL. Tehát, olyan nincs, hogy a fuvar itt-ott kitesz egy-egy kisállatot.

Csak chip-pel költöznek

– A mentvényeink csak chip-pel költöznek gazdikhoz, tehát nem az számít, hogy hány oltással (ez függhet attól meddig van az ideiglenesnél), hanem, hogy chip legyen benne mindenképpen, hogy tudjuk ellenőrizni a kutyus minden oltást megkap-e.

Segítünk

– Az ideigleneseinket/ gazdijainkat minden instrukcióval ellátjuk és a kisállat életének végéig segítjük Őket, de fontos, hogy felelősséget vállaltak egy kisállatért, akire vigyázni kell, mindent elkövetve.

Korhatár

– 18 éven felülieknek adunk csak örökbe, lehetőleg biztos háttérrel rendelkezőknek, tekintve, hogy sokba kerül egy kisállatot eltartani és nem biztos, hogy egy frissen suliból kilépő, egyedül, szülői segítség nélkül alkalmas egy kisállatról való gondoskodásra.

60 év felettiek

– 60 év feletti személyeknek inkább idősebb kutyus alternatívát kínálunk, ez nem jelenti azt, hogy kivétel nincsen, hiszen teljes egészében vizsgáljuk a döntéseink következményeit, de minden esetben elkerüljük, hogy a kutya idő előtt veszítse el a gazdiját.

Fontos, hogy a legjobb helyre kerüljenek

– A jogot mindenképpen fenntartjuk a gazdik/idik kiválasztására és nem azért mert finnyásak vagyunk, egyszerűen nem azért mentjük Őket, hogy újfent erre legyen szükség és ne a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Légy türelmes!

– Légy türelmes velünk, munka mellett csináljuk az alapítványt, igyekszünk mi is türelmesek lenni, de sajnos gyakran vagyunk fáradtak, kialvatlanok, feszültek.

Keress minket bátran!

– Mivel ez nem futószalagos munka, nem érkezési sorrendben intézzük az ügyeket, hiszen egy örökbefogadási időpont leszervezése nem élvez akkora prioritást, mint egy utcán lévő/balesetes/ veszélyben lévő kisállat, vagy egy sok kisállattal érkező fuvar. Ne érezd magad idegesítőnek, ha többször keresel fel minket, néha nagyon jól jönnek az emlékeztetők.

Gazdijelölt

– A jelentkezőket nem versenyeztetjük, egyszerre egy gazdijelölt van egy kutyusra, ha sok a jó jelentkező és több megfelelő család is egy kutyusra vár, sajnos valami alapján döntenünk kell, ez pedig az időrendi sorrend sajnos.

Alternatívák

– Igyekszünk mindenkinek alternatívát ajánlani egy adott kutyus „helyett”, több gyepteleppel, menhellyel kooperálunk a kisállatok érdekében.

Mi a kutyákért vagyunk

– Nem haragszunk, ha máshonnan fogadsz örökbe. Nekünk lényegtelen honnan mentesz, szívesen segítünk is benne, csak eggyel kevesebb kóborka koptassa a hideg utcaköveket.

Külföldi gazdásítás

A legtöbb kisállatunknak nem áll módunkban 3 hónapig helyet biztosítani (nagyon sok manó vár a helyére sajnos), amíg elkészül az útlevél és befejeződik az oltási programja, ezért ha a gazdi meg tudja oldani az ideiglenes elhelyezését, csak akkor vállaljuk a kisállat külföldre gazdásítását.

Amint a kisállat készen áll a költözésre, megpróbálunk a fuvarozásban segíteni. A fuvar költséget az örökbefogadó állja. 

Köszönjük, hogy elolvastad, további információkat üzenetben tudunk adni!

 

 

Ha elakadnál...