Az állatvédelemhez Te is kellesz! 

Szabó Viktória- gazdi coach bemutatkozó

Szabó Viktória vagyok, gazdi coach, kutyaoktató, diplomás szociálpedagógus.

Gyerekkorom óta „kutyabolond”. Azóta, azaz közel 30 éve tanulmányozom a kutyákat, a kutyák testbeszédét, viselkedését, gondolkodását, „lelkét”, azaz tanulok folyamatosan „kutyául”.

Tizenöt évesen – szülői tiltás ellenére – vittem haza az első huskym. Jerry-nél jöttem rá arra, hogy minden, amit eddig tudtam/olvastam a kutyákról, azzal semmire nem megyek nála. Együtt nőttünk fel. Rengeteg dologra megtanított.

Majd húsz, újságírói-szerkesztői, illetve marketing vezetői beosztásban eltöltött év után, 2021-ben úgy döntöttem, váltok és a gyermekkori szenvedélyemmel, a „kutyázással” szeretnék foglalkozni. 

Azóta három kutya oktatói tanúsítványt szereztem.

Fontosnak tartom ismereteim folyamatos bővítését, ezért rendszeresen hallgatok online szemináriumokat és előadásokat, járok különböző workshopokra, tanfolyamokra, veszek részt konferenciákon és olvasok szakkönyveket magyar és angol nyelven.

A váltással kapcsolatos döntésemben szerepet játszott (megerősített) 2019-ben örökbefogadott huskym, Orion is.

Orion tökéletes partner minden tanácsadásomon és képzésemen, ahová úgy döntök, őt is magammal viszem. Sokat segít viselkedésproblémás kutyák szocializációjában, feladatok és gyakorlatok bemutatásában vagy éppen oldásban, kommunikációban.

Mivel stabil idegrendszerű kutya, ezért gyerekek között is mindig nyugodt és kiegyensúlyozott; egy pillanatig sem kell aggódnom vele kapcsolatban.

Ha éppen nem dolgozunk, Orionnal rengeteget túrázunk, aktívan agilityzünk, Dog Dancing-elünk, canicross-olunk, nyaranta SUP-olunk, illetve igyekszünk minél több kutyás sportágban is kipróbálni magunkat.

Missziómnak tartom a városban élő kutyák és gazdik, illetve nem kutyás polgárok kölcsönös megértésének megteremtését, együttélésének minőségi fejlesztését, a közöttük lévő párbeszéd elősegítését, valamint a fiatalabb generációk tudatos gondolkodásmódjának kialakítását felelős állattartás (nemcsak kutyák) tekintetében. (Gyakran látogatunk el óvodákba, általános iskolákba órát tartani gyerekeknek.)

Ami a szakmai tapasztalatomat illeti, túl vagyok több mint 200 coachinggal (tanácsadással), egyéni- és csoportos oktatással, rehabilitációval töltött órán, több mint 70 kutyával foglalkoztam már a yorkshire terriertől a border collie-n át, a közép-ázsiai juhászig.

Keress bátran, ha most fogadtál örökbe kölyökkutyust az Alapítványtól – elmondom, mi az, amire friss gazdiként feltétlenül oda kell figyelned a kutya tökéletes testi- és szellemi fejlődése érdekében.

Hívhatsz akkor is, ha a kutyád húzza a pórázt, rongál, nem lehet behívni, átrendezi a kertet, szökik, agresszív más kutyákkal, esetleg Veled, vagy csak úgy érzed, szeretnéd jobban megérteni őt.

Miután egy személyes vagy online coaching (tanácsadás) keretében megismerkedtünk, összeállítom a céljaidnak megfelelő, teljes mértékben párosotokra hangolt foglalkozásokat.

Segítek megérteni a kutyád, hogy a kapcsolatotok harmonikus, kiegyensúlyozott és problémamentes legyen!

A Fogd a Mancsom Alapítvány mentvényei és gazdijai 20% kedvezményt kapnak szolgáltatásaim árából!

Elérhetőségek